4 dingen die u moet weten over de EP XP15!

Als het gaat om het optimaliseren van uw interne logistiek en het stroomlijnen van magazijnoperaties, staat de XP15 van EP Equipment voorop als een ware gamechanger. EP Equipment verkoopt naast elektrische heftrucks, stapelaars, veegmachines en palletwagens, ook de zelfrijdende palletwagen genaamd XP15. Deze nieuwe innovatieve palletwagen combineert geavanceerde technologie met gebruiksvriendelijkheid, om op deze wijze een fijne werking mogelijk te maken. Deze robot werkt als een stuk gereedschap, als assistent van de magazijnmedewerkers en productielijnen. De robot heeft niet de ambitie om mensen te vervangen, de robot gaat de magazijnmedewerkers helpen met repetitieve taken. Hier zijn 4 essentiële dingen die u moet weten over de XP15:

Unieke en eenvoudige 2D-navigatie

De XP15 maakt gebruik van een unieke, in-house ontwikkelde 2D-visuele navigatietechnologie. Het navigeert op basis van vastgestelde punten op het plafond, waardoor het zijn weg vindt zonder afhankelijk te zijn van de veranderingen die plaatsvinden op de werkvloer. Dit biedt niet alleen een betrouwbare navigatie, maar ook een vrij zicht. Normaal gesproken is het plafond namelijk vrij van obstakels. Met deze absolute positionering kan de robot altijd zijn positie bepalen en zijn route terugvinden, wat resulteert in efficiënte en betrouwbare prestaties. Voor maximale veiligheid maakt de XP15 bovendien gebruik van dubbele laserdetectoren om de bedrijfsveiligheid te garanderen en een extra bumperstrip om veiliger te werken in smalle ruimtes.

sensoren in het dak

Eenvoudige implementatie – Plug and Play

Een van de grootste voordelen van de XP15 is de eenvoudige implementatie. Het vereist geen complexe WMS-systemen of netwerkverbindingen. Ook is er geen speciale infrastructuur nodig. Met een app verloopt het leerproces voor het gebruik van de robot moeiteloos. Bovendien kunnen routes gemakkelijk worden gewijzigd of uitgebreid. Dankzij de Plug and Play-functionaliteit kan de XP15 binnen één dag operationeel zijn, waardoor kostbare tijd wordt bespaard en de efficiëntie wordt verhoogd.

plug and play xp15

Veelzijdige toepassingen – Sushi Bar, Bus Stop, Taxi Mode

De XP15 is ontworpen om aan verschillende behoeften te voldoen en kan worden aangepast aan verschillende toepassingen, volledig naar wens van de gebruiker. Of het nu gaat om het vervoeren van goederen in een loods, het leveren van materialen aan werkstations of het verplaatsen van producten van punt A naar punt B, de XP15 kan het allemaal. Met zijn flexibele functionaliteit kan het zich aanpassen aan verschillende scenario’s, waardoor het een waardevolle aanwinst is voor elk bedrijf dat streeft naar het verbeteren van de logistiek.

Sushi-Bar-Bus-Stop-Taxi-Mode-1

Mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassing

Hoewel de XP15 begint met één robot en één taak, zijn de mogelijkheden voor uitbreiding en aanpassing vrijwel onbeperkt. Met de hulp van lokale experts of systeemintegrators kunnen geavanceerde functies worden toegevoegd, zoals multi-robotimplementaties, verkeerscontrole, multitaskingmogelijkheden en meer. Dit maakt de XP15 niet alleen een investering voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn, omdat het kan evolueren en groeien met de veranderende behoeften van het bedrijf.

Samenvattend biedt de XP15 van EP Equipment niet alleen geavanceerde technologie, maar ook praktische oplossingen voor complexe logistieke uitdagingen. Met zijn unieke combinatie van gebruiksgemak, flexibiliteit en aanpasbaarheid, vertegenwoordigt het de toekomst van interne logistiek en magazijnautomatisering.

Ontdek de XP 15 Autonome robot bij Totaallift!

xp15 autonome robotpalletwagen

Bel me terug