xp15 autonome robotpalletwagen

EP XP15 – autonome mobiele robot (AMR) palletwagen

EP komt als een van de eerste in de markt met een betaalbare autonome robot palletwagen die gemakkelijk en snel te installeren is. De EP XP15 is dé perfecte hulp om herhalende taken te automatiseren.

Bekijk de EP XP15 brochure

EP XP15

Maak het leven van u en uw medewerkers slimmer, makkelijker en leuker met deze EP XP15. Vervang lange herhalende stukken rijden of lopen met pallets door deze machine en ga een stuk efficiënter te werk. Ook kan u andere werkzaamheden sneller en beter uitvoeren, omdat de XP15 de pallets ophaalt of wegbrengt naar het magazijn, productieplek, laaddock of naar een andere hal. Het afvoeren van lege pallets of toevoer van onderdelen naar de productielijn is ook te automatiseren met de XP15 van EP Equipment.

De XP15 is de zelfontwikkelde slimme intra logistieke oplossing van EP en kan zowel worden bediend als een autonome mobiele robot en een elektrische palletwagen. Het is eenvoudig om de machine te installeren voor verschillende toepassingen en flexibel om van taak te wisselen via bluetooth. De XP15 heeft een plug-in batterijontwerp en is standaard uitgerust met een 24V/60Ah Li-ion batterij. Dit zorgt voor een maximale uptime en hoge beschikbaarheid.

De XP15 heeft een 2D visuele navigatietechnologie en samen met willekeurige labels weet de palletwagen altijd zijn positie om zijn weg te vervolgen. Om botsingen te voorkomen gebruikt de XP15 bumperstrips en Lidar-detectoren om de veiligheid te garanderen.

Hoeveel pallets kan een medewerker per uur verrijden en wat kost het om iedere pallet te verplaatsen?

Zelfs bij een vrij lichte inzet verdient u de robot machine terug en laat u uw medewerkers andere werkzaamheden uitvoeren en werken ze samen met deze co-bot. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt helpt deze robot u verder met uw werkzaamheden en de bestaande medewerkers kunnen werkzaamheden uitvoeren met meer toegevoegde waarde.

Toepassing

De XP15 kan op meerdere manieren worden ingezet:

Loep met handmatig laden en lossen (A-B-C-…-A)
De XP15-B transporteert continu pallets langs de lus en werknemers mogen goederen onderweg handmatig laden of lossen. Pauzeer op voorgeprogrammeerde werkstations.

Loep met automatisch lossen (A-B-A)
De XP15-B+ start handmatig met laden en lossen van pallets in de opslagruimte of productie. Dit vereist minimale betrokkenheid van de werknemer en processen gaan efficiënter waarbij herhalende transporttaken worden herhaald.

Kenmerken

EP Equipment heeft een eigen ontwikkelde visuele navigatietechnologie, dit voorziet de XP15 van een zeer stabiele en aanpasbare navigatie. Absolute positionering, met visuele navigatie en willekeurige labels, het voertuig weet te altijd de positie om zijn weg te vervolgen.

U kunt de XP15 zowel bedienen als een elektrische palletwagen, als een autonome mobiele robot. Met slechts één druk op de knop kunt u eenvoudig schakelen tussen handmatige en automatische bediening.

De XP15 is eenvoudig in te stellen voor diverse toepassingen, ook zonder kennis over IT of gespecialiseerde hard- en software.

Flexibel veranderen van toepassing: de XP15 biedt route-instellingen en monitoring van transporttaken via bluetooth. U kunt snel nieuwe routes en stations toevoegen op uw telefoon.

De XP15 heeft een plug-in batterij ontwerp en maakt gebruik van EP’s standaard batterijbox met 24V/60Ah Li-ion batterij. Dit zorgt voor een hoge beschikbaarheid en flexibiliteit en dit maximaliseert de uptime.

De XP-15 is uitgerust Lidar-detectoren en met bumperstrips die voorkomen dat de palletwagen ergens tegenaan rijdt.

 • Eenvoudig en snel oplaadbaar
 • Gaat 3-5 keer langer mee dan een loodzuur batterij
 • 100% laden binnen 2,5 uur
 • Subsidie mogelijkheden
 • Zeer krachtige en onderhoudsvrije batterij
 • Milieuvriendelijk
 • Battery Managment System (BMS)
 • De batterij weegt slechts 5,1 kg en zorgt voor een gebruiksduur van 5 à 6 uur
 • Tussenladingen hebben geen effect op de levensduur van de batterij

EP Equipment, opgericht in 1993, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande speler in de wereld van intern transport.

Vanaf het begin heeft EP Equipment zijn focus gericht op elektrisch aangedreven palletrucks en magazijntrucks. Vandaag de dag staat EP Equipment synoniem voor uiterst innovatieve producten op het gebied van intern transport, die perfect aansluiten op de behoeften van onze klanten.

Naast de elektrische palletwagens biedt EP Equipment dus ook andere interne transportmiddelen aan. Dit zijn de volgende:

Vraag vrijblijvend uw offerte aan

  * Verplicht in te vullen velden

  Gerelateerde producten

  Bel me terug