415427077023662

Spinhoogwerker kopen: gebruikt of toch een nieuwe?

Bij de aanschaf van een spinhoogwerker wilt u natuurlijk zeker weten dat u de juiste keuze maakt, een spinhoogwerker is immers geen alledaagse aankoop. Wanneer u denkt over het kopen van een eigen spinhoogwerker, komt u al snel voor de vraag te staan; gebruikt of nieuw. Beide opties hebben verschillende voor- en nadelen. Tevens zijn er belangrijke aandachtspunten waarna u moet kijken bij het kopen van een spinhoogwerker. Om het u wat makkelijker te maken, hebben wij ze allemaal op een rijtje gezet!

Waar moet ik op letten bij het kopen van een gebruikte spinhoogwerker?

Het klinkt logisch, maar bij de aanschaf van een gebruikte spinhoogwerker is het belangrijk om te realiseren dat er voor uw aankoop al diverse werkzaamheden zijn verricht met de machine. Elk werk vraagt om een andere belasting van de machine en het is dus altijd verstandig om navraag te doen door wie de machine is gebruikt en welke werkzaamheden er mee zijn uitgevoerd. Verder is het ook belangrijk om te weten op welke wijze de vorige eigenaar de machine heeft onderhouden. Heeft de spinhoogwerker regelmatig onderhoudsbeurten gehad of juist niet? Wanneer was de laatste onderhoudsbeurt? Is dit gebeurd bij een deskundig bedrijf met verstand van zaken? Is de onderhoudshistorie bekend en bijgehouden?

Daarnaast kunt u ook rekening houden met de leeftijd van de machine en de reden dat de vorige eigenaar de machine wil verkopen. Antwoord op deze vragen zorgt ervoor dat de kans op verassingen kleiner wordt. Naast de historie is garantie ook een belangrijk aandachtspunt: heeft u nog recht op de garantie van de machine of koopt u een machine zonder garantie? Een gebruikte machine verzekeren kan soms moeilijk zijn, het is daarom verstandig om goed onderzoek te doen naar de mogelijkheden omtrent het afsluiten van een verzekering voor een gebruikte machine.

 

wat zijn de voordelen van een nieuwe hoogwerker?

Een groot voordeel van een gebruikte spinhoogwerker is natuurlijk de prijs. De prijs van een nieuwe spinhoogwerker is hoger en kan daarom een bezwaar zijn. Ook kan de levertijd bij een gebruikte spinhoogwerker korter zijn dan bij een nieuwe. Let op, dit is niet altijd het geval. Het aanschaffen van een gebruikte spinhoogwerker heeft ook nadelen: in vele gevallen moet u vaak de aanschaf in één keer betalen en is financiering (bijv. lease) niet mogelijk. Daarnaast is er ook geen zekerheid op garantie en is het verzekeren van een gebruikte hoogwerker vele malen moeilijker. De staat van de machine blijft bij gebruikte machines een risico. Met een beetje pech is de staat toch niet zo goed als u had gedacht, en zit u vast aan hoge onderhoudskosten. Hoe veilig is de machine echt? Al met al lijkt een gebruikte hoogwerker op het eerste oog een goedkopere investering, maar door de vele risico’s kan het op lange termijn tegenvallen. Door schaarste in de markt is gebruikt duur t.o.v. een nieuwe en daardoor is de restwaarde van nieuw dus relatief goed. Voor het kopen van een gebruikte hoogwerker raden we u aan altijd extern advies te vragen, neem bijvoorbeeld een monteur mee om de machine te inspecteren.

 

wat zijn de voor- en nadelen van een gebruikte hoogwerker?

Het meest voor de hand liggende voordeel van een nieuwe hoogwerker is dat u precies kunt kiezen welke hoogwerker u wilt, met welke opties, specificaties en bij welke partij. Verder bent u bij het kopen van een nieuwe spinhoogwerker verzekerd dat de machine veilig is en u recht geeft op garantie. Ook is de financiering van een nieuwe machine velen malen makkelijker en goedkoper! Voor de aanschaf van een nieuwe spinhoogwerker denken we graag met u mee betreft financial leasemogelijkheden. Zo zien we dat de aanschaf van een nieuwe spinhoogwerker soms zelfs geld kan opleveren! Daarnaast heeft een nieuwe spinhoogwerker de eerste jaren minder onderhoudskosten en kunt u de machine goed verzekeren. Ook de langere levensduur ten opzichte van een gebruikte spinhoogwerker is een groot voordeel. Kortom, vanwege de lage risico’s, de ruime mogelijkheden voor verzekeringen, financieringsmogelijkheden en opties op de machine en de hoge restwaarde kan de aanschaf van een nieuwe spinhoogwerker een interessante investering zijn.

Meer informatie?

Neem contact op met onze verkoopspecialist Sven!

06 – 10 58 07 81
sven@totaallift.nl

Of stel je vraag hieronder!


  GEBRUIKT VS. NIEUW

  Overzicht voor- en nadelen

  Gebruikte hoogwerker

  Nieuwe hoogwerker

  Geïnteresseerd?

  Bent u na het lezen van dit artikel geïnteresseerd geraakt in het kopen van een hoogwerker? Bekijk hieronder ons aanbod aan spinhoogwerkers, schaarhoogwerkers, telescoophoogwerkers en hoogwerkers met rupsbanden!

  Bel me terug