Zijn Lithium ION-Batterijen de juiste keuze voor uw heftruck?

Zijn Lithium ION-Batterijen de juiste keuze voor uw heftruck?

Als u heeft overwogen om uw bestaande heftruck te vervangen voor lithium ion batterij in heftruck, of als u niet zeker bent welke heftruckbatterij geschikt is voor uw gebruik, dan heeft u waarschijnlijk ook gekeken naar Lithiumion batterijen al mogelijke oplossing.

Een steeds gebruikelijker alternatief voor loodszuur batterijen zijn de Lithium ION batterijen in heftrucks. Er zijn meerdere redenen waarom u zou kunne kiezen voor een Lithium ION accu aangedreven heftruck. Deze batterijen zijn op de lange duur goedkoper, sneller te laden en hebben een betere capaciteit. Wilt u meer weten over of deze batterijen ook passen bij uw bedrijf?  Deze batterijen zijn goedkoper, sneller te laden en hebben een beter vermogen. Lees hieronder verder voor meer informatie om te helpen de juiste beslissing te nemen voor uw heftruck.

Lithium ION-Batterijen (in de heftruck): Wat is het precies?

Als u een laptop, mobiele telefoon, schroefmachine of ander apparaat bezit, bevindt u zich waarschijnlijk op elk moment van de dag in de buurt van een lithium-ion batterij. Deze batterij is een populaire keuze voor een breed scala van verschillende doeleinden. De batterij is zeer veelzijdig en ongelooflijk handig. Als het gaat om het leveren van stroom aan een groot aantal van onze bezittingen. Bekend als zeer energiek als het gaat om opladen. Dit is een van de redenen waarom deze batterijen een veelgebruikte keuze is voor de meeste populaire elektronica. Zoals de naam al doet vermoeden, worden Li-Ion-Batterijen gemaakt met lithium naast koolstof. Lithium is een zeer reactief element, wat een van de redenen is waarom het een hoge energiedichtheid kan produceren.

Wat betekend dit in termen van een leek?
Als we de batterij vergelijken met een andere batterijen op de markt, is lithium ion sneller, betrouwbaarder en in staat om meer oplaadcyclus te bereiken dan de traditionele batterijen.

Waarvoor worden Lithium ION-batterijen gebruikt?

Een flexibele en veelzijdige vermogenskeuze, dankzij de variabele grootte en het consistente oplaadvermogen worden lithium-ion batterijen gebruikt voor een breed scala aan producten. Hoewel we denken aan kleinere apparaten zoals telefoons, tablets, camera’s wordt deze batterij veel breder ingezet. Naast bovenstaande genoemde kleine apparatuur wordt de batterij ook ingezet bij bijvoorbeeld motorboten, campers, auto’s, hoogwerkers en heftrucks. Allen maakt gebruik van de krachtige maar kleine batterij voor dagelijks gebruik.

Naast het gebruik in de consumentenmarkt is de heftruck slechts een van de weinige plekken waarbij de lithium-ion batterij op industriële toepassing wordt ingezet. Steeds meer bedrijven kiezen voor elektrisch voor zowel veiligheids- als gezondheidsdoeleinden. Tevens om het bedrijf ‘groener’ te maken.

De voordelen van Lithium-ION-batterijen

Dezelfde prijs, lagere kosten: De meeste heftrucks en magazijntrucks nog steeds op loodzuurbatterijen. Als u ervoor kiest om uw elektrische heftruck over te stappen van loodzuur batterijen naar lithium – ionbatterijen, krijgt u veel meer vrijheid voor exact dezelfde prijs. Li-ionbatterijen staan bekend als extreem duur, deze tijd is voorbij. EP is de grootste fabrikant van Li-Ion aangedreven heftrucks en biedt heftrucks aan welke zijn ontwikkeld voor een goede TCO (Total Cost of Ownership). Omdat LI ION accu’s een hogere energiedichtheid hebben, kunnen ze dieper worden ontladen en sneller worden opgeladen. EP biedt hoogwaardige, Lithium ION aangedreven heftrucks aan voor dezelfde prijs als vergelijkbare heftrucks met loodzuur batterijen. Kort samengevat ontvang je voor dezelfde prijs, betere technologie, langere levensduur (van de batterij) en talloze andere voordelen!

Geen laadruimte nodig: Hoewel vorkheftrucks met loodzuur accu een speciale laadruimte nodig zijn, is dit niet nodig met een lithium ion batterij. In magazijnen of werkplekken waar de ruimte schaar is, heeft u de mogelijkheid om de heftruck overal te laden.

Productiviteit: Waarbij de ‘oude’ loodzuurbatterijen veel onderhoud vereist zijn, heeft u hierbij geen last van bij de ‘nieuwe’ batterij. Het bijvullen van de accu’s is niet meer nodig, waarbij u tijd/ onderhoud en veiligheid bespaard!

Kortere laadtijden: Voor ploegendienst of 24/7 magazijnen is niet zo frustrerend als te moeten tot dat de heftruck volledig is opgeladen. Of het nu gaat om intensief gebruik, of 1 uur per dag, oudere heftrucks hebben tijd nodig voor de lading. Met de Lithium-ion batterij hoef je niet de volledige lading uit te voeren om de machine weer te kunnen gebruiken. Slechts 10 minuten laden (in de pauze) kan leiden tot 7% extra opgeladen batterij. Tussenladingen hebben geen effect op de levensduur van de batterij. Tevens laden de batterijen vele malen sneller (3 tot 4 keer) als een traditionele batterij.

Subsidiemogelijkheden: Naast de vele voordelen op het gebruik van de machine op de werkvloer heeft de heftruck ook nog subsidie mogelijkheden. Lees hier meer over deze mogelijkheden!

085 006 04 54
Info@totaallift.nl 

Bel me terug