De vernieuwde EFL-heftrucks van EP Equipment

EP heftrucks EFL

De nieuwe heftrucks van EP zijn gemaakt voor hoge prestaties en meer efficiëntie; maak kennis met de vernieuwde EFL-lijn van EP Equipment. Deze lithium-aangedreven heftrucks zijn robuust, flexibel en ergonomisch ontworpen. In dit artikel vertellen we je alles over de vernieuwde machines en de voordelen ten opzichte van de oude lijn.

Wat is er nieuw aan de EFL-lijn

Efficiëntie
De nieuwe EFL-lijn is gemaakt voor hoge prestaties en meer efficiëntie. De verbeterde snelheid, capaciteit en de kleinere afmetingen en draaicirkel, zorgen ervoor dat de nieuwe generatie heftrucks nóg efficiënter inzetbaar zijn.

Er zijn natuurlijk meerdere modellen maar ter voorbeeld nemen wij de heftrucks van de ‘S’-versie. Hier kun je het volgende van verwachten

  1. Maximale rijsnelheid (onbeladen) 17 km/u (optie)
  2. Maximale batterijcapaciteit 80V/460Ah en maximale laadstroom 200A
  3. Max klimvermogen (beladen/onbeladen) 20% / 25%
  4. Maximale hijssnelheid 0,5 m/s
interieur van EP heftruck nieuwe EFL-lijn

Betere bedieningservaring
De nieuwe EFL-lijn is uitgerust met verschillende functionele kenmerken: het OPS-systeem, telematica- en kaartsysteem. Deze kenmerken zorgen niet alleen voor meer gebruiksvriendelijkheid maar zorgen ook voor de nodige veiligheid.

‘’Ergonomische verbeteringen voor comfortabele bediening’’

De cabine en werkruimte van de nieuwe EFL-heftrucks zijn ruimer en voorzien van een vereenvoudigd paneel en een comfortabel pedaal. Met de nieuwe LCD-display kun je in één oogopslag de snelheid, werkuren, batterijstatus, kilometerstand en parkeerstatus inzien. Zo kun je altijd de toestand van de heftruck zien en tijdig anticiperen.

 

Waarvoor gebruik je de EFL heftrucks?

De nieuwe EFL-heftrucks leveren hoge prestaties voor verschillende toepassingen in sectoren waar (zware) goederen verplaatst moeten worden. Bijvoorbeeld in de bouw, logistiek of andere industrieën, zowel binnen als buiten. Hij kan onder alle weersomstandigheden werken dankzij het volledig vernieuwde bescherm-dak en met tussentijds opladen kan deze lithium aangedreven truck eenvoudig, meerdere ploegendiensten aan.

 

Wat is het verschil tussen de nieuwe EFL-lijn en eerdere modellen

De nieuwe lijn is ontwerpen voor andere toepassingen en daarom is de laadcapaciteit hoger. Hierdoor zijn de nieuwe lithium-ion heftrucks in veel verschillende industrieën inzetbaar, zowel binnen als buiten. Maar dat is niet het enige waardoor de heftrucks zo breed inzetbar zijn: de vernieuwde en verbeterde beschermkap op deze heftrucks maken dat de nieuwe EFL-heftrucks alle weersomstandigheden aankunnen. De nieuwe EFL-lijn biedt 2.5T, 3.0T en 3.5T als optie en voor elke serie binnen deze lijn is er een ‘S’-versie die betere prestaties levert voor veeleisende taken en een hoge bezettingsgraad. Bovendien combineert de nieuwe generatie van de EFL-lijn, gezien de operationele ervaring, een OPS-systeem, telematica en kaartsysteem, en biedt het ook een verbeterde werkruimte voor gebruikers.

”Ontworpen om de voordelen van lithium en diesel te combineren”
twee rode EP heftrucks EFL

Gebouwd op het T8 IC-heftruckchassis en uitgerust met een gestroomlijnd contragewicht, biedt de nieuwe generatie van de EFL-lijn betere duurzaamheid en grotere wendbaarheid in krappe ruimtes. Bovendien beschermt de regenbestendige oplaadpoort tegen opspattend water en zorgt voor laadveiligheid. Om ergonomische overwegingen heeft EP het LCD-scherm geüpgraded om essentiële truckinformatie in één oogopslag te kunnen waarnemen. Omdat dit allemaal compact op één scherm wordt weergegeven is er meer werkruimte wat zorgt voor een gemakkelijke rijervaring en met het vernieuwde bescherm-dak is de machine ook geschikt voor buiten.

Waarom lithium-ion accu

Lithium accu’s zijn een perfect emissie- en onderhoudsvrij alternatief voor diesel. De nieuwe generatie EFL-heftrucks verwerkt ladingen met constant hoge prestaties dankzij gelegenheidsladen, zelfs voor de meest veeleisende toepassingen.

EP Equipment is al jaren een gevestigd merk in de material handling-industrie en zij produceren al jaren lithium-ion heftrucks, die over de hele wereld ingezet worden. Zij hebben al hun kennis en ervaring in een nieuwe dochteronderneming gevestigd: EP Energy. Dit is een fabrikant van lithium-ion batterijen/accus’s die zich focust op het wereldwijd leveren van superieure en professionele energieopslagoplossingen voor industriële toepassingen.

Voordelen van lithium-ion technologie:

  • Plug-and-play (Je hoeft enkel de stekker in het stopcontact te steken om de machine op te laden)
  • Tussentijds opladen is geen probleem
  • Onderhoudsvrij
  • Hoge functionaliteit
  • Lange levensduur

Wat is hetzelfde gebleven

De nieuwe generatie EFL-heftrucks bestaat, net zoals de eerste generatie uit betrouwbare, sterke, degelijke componenten. Denk hierbij aan alle elektrische onderdelen, de versnellingsbak, de lithium-ion accu, de controller en de mast. Dit biedt niet alleen een hoge betrouwbaarheid, maar geeft ook voordelen voor het
voorraadbeheer en gebruik van al eerder aangeschafte onderdelen.

Onze mening over de nieuwe EFL-lijn

In november 2022 hebben wij de dealermeeting van EP Equipment bezocht waar deze heftrucks gepresenteerd werden. Wij zijn enthousiast over het merk in het algemeen en de vernieuwde EFL-heftrucks hebben ons niet teleurgesteld. De heftrucks zijn sneller, krachtig en ontzettend stabiel. Dit zijn machines waar onze klanten, en dan met name de klanten die de heftrucks intensief inzetten, erg blij mee zullen zijn!

Steeds meer mensen kiezen voor een nieuwe heftruck van EP in plaats van een gebruikte heftruck. Wij zien ook hierin veel voordelen binnen deze lijn; weten waarom? Lees hier meer over in dit artikel.

EP dealermeeting nieuwe EFL-lijn

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met ons

Met veel verschillende modellen op voorraad bieden wij voor elke toepassing een EP heftruck. Wil jij meer weten welk model geschikt is voor jou? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons of bekijk  het gehele aanbod op onze website!

 

Bel me terug