Bouwbedrijven kiezen steeds vaker voor een nieuwe heftruck in plaats van een gebruikte heftruck

We zien dat bouwbedrijven steeds vaker voor de aanschaf van een nieuwe heftruck kiezen ter vervanging van de bestaande heftruck. Logische keuze ook, want waarom zou u voor een tweedehands heftruck gaan als u voor hetzelfde geld een nieuwe elektrische heftruck kunt kopen?!

De vraag naar elektrische heftrucks is enorm groeiende sinds de aangescherpte wet- en regelgeving rondom het gebruik van heftrucks in binnenruimtes. Sinds augustus 2020 mogen dieselheftrucks met een maximaal hefvermogen onder 4000 kg niet meer binnen rijden en moeten LPG heftrucks voorzien zijn voor een katalysator.

Totaallift is sinds 2019 regio-importeur van EP Equipment interne transportmiddelen. EP Equipment staat voorop als het gaat om innovatie en levert een breed aanbod aan Lithium-Ion producten, waaronder elektrische heftrucks, die gericht zijn op de specifieke wensen/transportbehoeftes van de klant.

Tweedehands of nieuw?

Bouwteam Oost: “We waren als bedrijf op zoek naar een goede gebruikte heftruck, om in te zetten voor de werkzaamheden op onze locatie. We gebruiken de heftruck niet de hele dag door, dus de investering mocht niet al te hoog zijn. Echter moet de kwaliteit en betrouwbaarheid natuurlijk wel in orde zijn. Daarom keken we eigenlijk altijd naar een jong gebruikte machine vanwege de prijs. Toen we hoorden dat we bij Totaallift voor bijna hetzelfde geld een nieuwe heftruck konden aanschaffen die ook nog eens elektrisch is, raakten wij geïnteresseerd. Nadat wij langs zijn geweest in Bentelo hebben wij de voordelen van een EP-heftruck, zoals de lage aanschafprijs en lage onderhoudskosten van de machine, op een rijtje gezet en besloten een EP-heftruck aan te schaffen.”

‘Als wij dan toch gaan investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen, dan investeren wij graag met het oog op de toekomst.’

Complete en duurzame investering

“Met de EP-heftruck investeert u echt voor de lange termijn en maakt u ook een milieubewuste en energie neutrale keuze. Daarnaast zijn de heftrucks tussen de 1,8 en 3,5 ton direct uit voorraad leverbaar en standaard volledig uitgerust, terwijl de prijzen en levertijden van de meeste bouwbenodigdheden steeds verder oplopen.”, vertelt Kevin Wilmink, productadviseur bij Totaallift. ‘‘Als bouwbedrijven nog twijfelen dan kunnen ze altijd vrijblijvend komen kijken bij ons in Bentelo, of een demo op locatie aanvragen.’’

elektrische-heftruck haalt pallet uit stelling
elektrische heftruck ep equipment

Tevreden klanten

Bouwteam Oost uit Albergen is in het bezit van een EFL252 heftruck. “Totaallift heeft ons erg goed geholpen, met een gedegen en praktisch advies op maat en daarnaast een top service! Na het uittesten van de heftruck hebben wij besloten onze bestaande heftruck in te ruilen voor een nieuwe EP-heftruck die naar onze wens is aangepast. Wij konden bij Totaallift onze oude heftruck eenvoudig inruilen tegen een scherpe inruilprijs, zo hoefden wij zelf de heftruck niet meer te verkopen. Lekker makkelijk!”

opladen elektrische heftruck
elektrische-heftruck in magazijn
elektrische-heftruck

Bel me terug