Waarom een elektrische heftruck kopen?

elektrisch-heftruck

Binnen bedrijven met een magazijn opslag is een elektrische heftruck inmiddels ondenkbaar. De heftrucks zijn een belangrijk onderdeel van het bedrijfsproces. Bedrijven zijn dus bij het kopen van een nieuwe heftruck gebaat bij het maken van de juiste keuzes. Denk hierbij aan de prijs-kwaliteit verhouding, maar tegenwoordig misschien wel net zo belangrijk: de duurzaamheid.

Doordat duurzaamheid een steeds belangrijkere rol speelt in onze samenleving, maken mensen en bedrijven duurzamere keuzes. Zo ook bij het kopen van een heftruck. Daar waar er eerst vooral diesel en LPG heftrucks verkocht werden, heeft de elektrische heftruck inmiddels de meerderheid van het marktaandeel in handen. Het percentage elektrische heftrucks ligt inmiddels tussen de 60-70%. Het overige gedeelte bestaat uit heftrucks met een verbrandingsmotor.

Voordelen elektrische heftruck kopen

Wanneer u een elektrische heftruck koopt, heeft dit meerdere voordelen ten opzichte van de aankoop van een heftruck met een verbrandingsmotor. Een groot voordeel van de elektrische heftruck is bijvoorbeeld dat hij redelijk goedkoop is in onderhoud, en een veel langere levensduur heeft. Daarnaast maken heftrucks met batterij een stuk minder geluid dan heftrucks aangedreven door een verbrandingsmotor. Ook in de uitstoot is de elektrische heftruck natuurlijk in het voordeel. Heftrucks op batterij zijn beter voor het milieu, omdat er geen gevaarlijke stoffen worden uitgestoten. Wanneer de bedrijfsprocessen vooral binnen plaatsvinden, is de elektrische heftruck natuurlijk veel beter voor de gezondheid van uw medewerkers. Er zijn dus meerdere voordelen te bedenken om over te gaan op aankoop van een elektrische heftruck.

Hoe kiest U de beste heftruck voor uw bedrijf?

Wanneer u een elektrische heftruck kopen gaat, moet u zichzelf de 4 volgende vragen stellen.

  1. Waar ga ik de heftruck inzetten?
  2. Gebruik ik de heftruck alleen binnen?
  3. Hoeveel KG moet ik heffen met de heftruck?
  4. Welke hefhoogte heb ik nodig?

Wanneer duidelijk is aan welke behoeften de heftruck moet voldoen, kunt u de heftruck, voor aankoop, laten aanpassen aan uw persoonlijke wensen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de lengte van de vorken en de sideshift.

Aandrijving met lood-zwavelzuur batterij

Wanneer u besluit te gaan voor het kopen van een elektrische heftruck, is het handig om te weten hoe de batterij werkt. De EP heftrucks zijn allemaal uitgerust met een li-ION batterij. De li-ION batterij heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van de loodzuur accu. De li-ION accu’s hebben geen onderhoud nodig. Deze accu’s laden altijd tot de maximale accu capaciteit. Ze zijn emissievrij en de batterij word van 0 tot 100% geladen in het tijdsbestek van 2,5 uur.

Aandrijving

Er zijn ook verschillende typen EP heftrucks, qua aandrijving en hoeveelheid achterwielen. Een elektrische 3 wiel heftruck heeft als voordeel dat hij compact is en een kleine draaicirkel heeft. Dit maakt de heftruck met een aangedreven achterwiel bijzonder geschikt voor binnen gebruik, omdat hij makkelijk kan draaien en keren in kleine ruimtes. Een 4 wiel heftruck heeft dan weer als voordeel dat hij veel power heeft voor zowel binnen-, als buitenwerkzaamheden. Ook zijn deze heftrucks met voorwiel aandrijving beter geschikt voor bijvoorbeeld gebruik op hellingen.

De industrieën waarin heftrucks worden ingezet

Elektrische heftrucks komen met name tot hun recht in het magazijn. De heftrucks zijn makkelijk te verplaatsen en worden vooral ingezet voor het verplaatsen en stapelen van goederen. De gestapelde goederen in stellingen zorgen ervoor dat de ruimte in het magazijn optimaal benut wordt. Ook op bouwplaatsen worden veel heftrucks ingezet. De heftrucks ondersteunen de medewerkers op de bouw met het verplaatsen van lasten en ook bij het lossen van vrachtwagens. Er zijn ook sommige vorkheftrucks die goed functioneren op ruw terrein.

Wil je meer weten over elektrische heftrucks? Neem dan gerust een contact op of bekijk onze voorraadmodellen.

Afspraak maken?

Voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak kunt u uiteraard contact opnemen met ons.

Bel me terug