Dit zijn de voordelen van lithium-ion batterijen in een heftruck!

De elektrische heftrucks van Totaallift worden aangedreven door middel van een lithium-ion batterij. Deze batterij is uniek ten opzichte van andere batterijen voor de heftruck. In dit artikel wordt benoemd wat deze batterij zo uniek maakt en worden de voordelen benoemd van de lithium-ion batterijen in een heftruck.

Laden en vermogen

De lithium-ion batterij is eenvoudig en snel oplaadbaar. Een lege batterij kan namelijk binnen 2,5 uur 100% worden opgeladen. Wanneer de heftruck intensief gebruikt wordt kan deze dus zeer snel weer gebruiksklaar zijn door het snelle opladen. Kortere periodes tussentijds laden hebben ook geen effect op de levensduur van de batterij. Een lithium-ion batterij gaat daarnaast ook nog eens 3-5 keer langer mee dan een loodzuur batterij. Daarnaast is er voor het opladen van de lithium-ion batterij geen speciale laadruimte nodig. Wanneer de ruimte schaars is, kunt u eenvoudig overal opladen.

Onderhoudsvrij

Naast dat deze batterij zeer krachtig is, is het gebruik van een heftruck met lithium-ion batterij ook voordelen als het gaat om onderhoud. De lithium-ion batterij is zeer krachtig en vereist weinig onderhoud. Het bijvullen van de accu’s is verleden tijd bij de lithium-ion batterij, waardoor u tijd, onderhoud en veiligheid bespaard.

Tel uit je winst!

Door de overstap van loodzuurbatterijen naar lithium- ion batterijen, krijgt u meer vrijheid voor dezelfde prijs. EP biedt hoogwaardige, lithium-ion aangedreven heftrucks aan voor dezelfde prijzen als vergelijkbare heftrucks die aangedreven worden door loodzuur batterijen. Samenvattend ontvang je langere levensduur (van de batterij) betere technologie en talloze andere voordelen voor dezelfde prijs!

Er zijn verschillende redenen waarom u de overstap zou kunnen maken naar een lithium-ion aangedreven heftruck. Op lange duur zijn de batterijen goedkoper, sneller te laden en hebben een betere capaciteit. Wilt u meer weten over deze batterijen, elektrische heftruck kopen of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder!

Bel me terug