Voordelen van een elektrische heftruck met lithium ion accu

Een elektrische heftruck kopen mét lithium-ion accu blijkt voor steeds meer bedrijven een perfecte oplossing. De heftrucks van EP Equipment winnen niet voor niets steeds meer terrein; ze hebben zich inmiddels bewezen als krachtig en duurzaam alternatief voor de brandstof aangedreven heftruck.

In dit artikel lees je alles over de voordelen van het kopen van een elektrische heftruck met lithium ion accu. Zo kun ook jouw bedrijf verduurzamen zonder in te leveren op kwaliteit en gemak. Ook als de heftruck intensief gebruikt wordt, bieden de elektrische heftrucks van EP Equipment een passende oplossing.

Lithium-ion batterijen

De heftrucks van EP Equipment zijn voorzien van lithium-ion batterijen van hoge kwaliteit. EP heeft jaren ervaring en kennis opgedaan waardoor zij deze accu’s, met de nieuwste technieken, in hun eigen fabriek kunnen produceren.
Hierdoor bieden zij altijd batterijen van de hoogste kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs. Over het algemeen kunnen elektrische heftrucks met lithium-ion batterijen een efficiënte en milieuvriendelijke oplossing bieden voor intern transport in magazijnen en industriële omgevingen.
Ze helpen de operationele kosten te verlagen, de productiviteit te verhogen en de ecologische voetafdruk te verminderen. Hoe dat kan? Lees het bij de voordelen hieronder.

Voordelen lithium-ion

Elektrische heftrucks met lithium-ion batterijen bieden verschillende voordelen ten opzichte van heftrucks met traditionele loodzuur- of andere batterijtypen. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

  1. Milieuvriendelijk: Lithium-ion batterijen zijn milieuvriendelijker dan loodzuurbatterijen, omdat ze geen giftige stoffen zoals lood en zware metalen bevatten. Ze stoten ook geen schadelijke dampen uit tijdens het opladen of gebruik, wat de luchtkwaliteit in magazijnen en productiehallen verbetert.
  2. Energie-efficiëntie: Lithium-ion batterijen hebben een hogere energie-efficiëntie en een beter rendement dan loodzuurbatterijen. Ze kunnen meer energie opslaan en langer meegaan, wat resulteert in een langere werktijd en kortere stilstand voor het opladen.
  3. Sneller opladen: Lithium-ion batterijen kunnen veel sneller worden opgeladen dan loodzuurbatterijen. Hierdoor kunnen heftrucks snel weer in gebruik worden genomen na het opladen, waardoor de productiviteit toeneemt.
  4. Onderhoudsarm: Lithium-ionbatterijen hebben minder onderhoud nodig dan loodzuurbatterijen. Er is geen behoefte aan regelmatig water bijvullen en de batterijen hebben minder last van sulfatering, waardoor ze langer meegaan.
  5. Lagere operationele kosten: de lithium-ion accu’s zijn kostenbesparend zijn vanwege hun langere levensduur, hogere energie-efficiëntie en lagere onderhoudskosten. Simpelweg omdat de motoren minder draaiende/losse onderdelen bevatten.
  6. Betere prestaties: Elektrische heftrucks met lithium-ion batterijen hebben over het algemeen betere prestaties dan die met loodzuurbatterijen. Ze bieden meer vermogen, betere acceleratie en soepelere bediening.
  7. Geen geheugeneffect dus tussentijds laden mogelijk: In tegenstelling tot sommige andere batterijtypen, hebben lithium-ionbatterijen geen last van het geheugeneffect. Dit betekent dat ze niet worden beïnvloed door gedeeltelijke ontlading en dus altijd kunnen worden opgeladen wanneer dat nodig is.
  8. Compact en lichtgewicht: Lithium-ion batterijen zijn compacter en lichter in vergelijking met loodzuurbatterijen, waardoor er meer ruimte is voor ladingen en de totale massa van de heftruck wordt verminderd.

Prijs-kwaliteit verhouding

Zoals eerder al kort benoemd is, is de prijs-kwaliteit verhouding van onze EP heftrucks erg goed. Je krijgt veel kwaliteit voor een interessante prijs!
Met ons ruime assortiment is er voor elk bedrijf een passende oplossing. Of het nu gaat om lichte lading of zware lading, voor elke toepassing is er een geschikte, elektrische EP.
Wist je dat er zelf een heftruck van EP te vinden is voor ladingen van maar liefst 10.000 kilo!? En dat volledig elektrisch.

Kom het zelf ervaren

Wacht dus niet langer en kom de voordelen zelf ervaren! Wij kijken graag samen met u welke machine geschikt is voor u.
Plan gerust eens een afspraak en kom langs voor een gratis demonstratie of bekijk ons volledige aanbod aan heftrucks en ander intern transport.

Neem contact op

Wilt u meer informatie, een offerte of een afspraak inplannen?

Nee vrijblijvend contact op met ons!

interieur van EP heftruck nieuwe EFL-lijn
elektrische heftrucks rood
rode heftruck met pallet

Bel me terug