De nieuwste trends en ontwikkelingen voor de heftruck!

Heftrucks worden voornamelijk ingezet om goederen te verplaatsen binnen een magazijn of andere locatie. Over de jaren heen vinden er binnen deze sector ook technologische ontwikkelingen plaats die het gebruik veiliger, efficiënter, groener of eenvoudiger kunnen maken. In dit artikel behandelen we enkele trends en ontwikkelingen die spelen op het gebied van heftrucks.

Toenemende vraag naar elektrisch

Steeds meer bedrijven maken de overstap van benzine of diesel heftrucks naar een volledig elektrische heftruck. De voornaamste reden om deze overstap te maken is het besparen van kosten, uitstoot verminderen en minder onderhoud. Elektrische heftrucks geven de flexibiliteit om ladingen te verplaatsen van a naar b met de laagst mogelijke kosten (per draaiuur). Als je de kosten van een vergelijkbare heftruck met verbrandingsmotor vergelijkt met een elektrische heftruck, ben je in een hele dag goedkoper uit met het gebruik van een elektrische heftruck. In de aanschaf van een elektrische heftruck ben je duurder uit, maar op lange termijn bespaar je veel op onderhoud- en brandstofkosten.

Bij Totaallift maken we gebruik van lithium ion batterijen voor de elektrische heftruck. Deze batterijen zijn eenvoudig en snel op te laden, gaan 3-5 keer langer mee dan een loodzuur batterij, laden 100% binnen 2,5 uur, mogelijkheden tot subsidie, milieuvriendelijk, Battery Management System, zijn krachtig en onderhoudsvrij.

Heftrucks zonder bestuurder

Een opmerkelijke ontwikkeling is de opkomst van autonome heftrucks. Deze heftrucks zijn uitgerust met verschillende AI-algoritmen en geavanceerde sensoren. Hiermee kunnen deze heftrucks zelfstandig, zonder menselijke bestuurder, navigeren door het magazijn en ladingen afzetten of oppikken. Een voordeel van deze ontwikkeling is dat het risico op menselijke fouten wordt verminderd en de behoefte aan menselijke tussenkomst ook minder wordt. Daarnaast is een zelfrijdende heftruck efficiënter in het beheren van de goederen.

Augmented reality

Je hebt ongetwijfeld wel eens gehoord van augmented reality bij computerspellen, maar ook wel eens bij heftrucks? Met de inzet van augmented reality worden er nieuwe mogelijkheden geopend voor het navigeren of opleiden van een nieuwe medewerker. AR-Headsets kunnen in een virtuele wereld het magazijn weergeven, waarbij een onervaren heftruckbestuurder kan oefenen. Daarnaast kan de optimale route door het magazijn getoond worden om efficiënter en veiliger te werk te gaan.

Dit was slechts een klein gedeelte van alle trends en ontwikkelingen die er spelen op het gebied van heftrucks. Samenvattend zijn er verschillende trends en ontwikkelingen in het gebruik van de heftruck die het werk eenvoudiger, veiliger, efficiënter of goedkoper maken. Bij vragen of advies, neem contact met ons op en bekijk ons volledige aanbod elektrische heftrucks!

ep heftruck in magazijn

Bel me terug