Op deze manier kan jij de juiste heftruck voor jouw bedrijf kiezen!

Het kopen van een heftruck doe je niet elke dag, dus wil je natuurlijk de juiste keuze maken. Een heftruck is erg belangrijk voor verschillende werkzaamheden, van magazijnen tot bouwplaatsen. Om de productiviteit efficiënte op bijvoorbeeld de bouwplaats te maximaliseren, is het kiezen van de juiste heftruck erg belangrijk voor jouw bedrijf. Daarom gaan we in dit artikel verder in op de verschillende punten die belangrijk zijn bij het kopen van een heftruck.

De behoeftes identificeren

Een heftruck kan een grote investering zijn. Denk daarom goed na over welke behoeftes je hebt en waar de heftruck aan moet voldoen. Wat jij belangrijk vindt, kan iemand anders totaal niet belangrijk vinden. Daarom zijn er verschillende heftrucks die aansluiten op de verschillende behoeftes van de klanten.

Welke vragen kan jij jezelf stellen.

Om je behoeftes te identificeren zijn dit enkele vragen die jij jezelf kan stellen:

  • Wat is het hoofddoel van de heftruck?
  • Ga ik de heftruck binnen of buiten gebruiken?
  • Wat moet de heftruck maximaal kunnen tillen?
  • Welke kenmerken vind ik belangrijk?

Het juiste type heftruck kiezen

Het kiezen van de juiste heftruck is geen gemakkelijke klus. Er zijn veel verschillende soorten heftrucks beschikbaar, die elk weer ontworpen zijn voor specifieke toepassingen. Dit is afhankelijk van de omgeving waarin de heftruck wordt gebruikt en de behoeften die jij hebt. Daarnaast is het goed om na te denken over de brandstof van de heftruck, waarbij er een aanbod is tussen diesel, lpg- of elektrische heftrucks.

Elektrische heftruck

Elektrische heftrucks zijn met name een hele goede optie voor binnen gebruik. Enkele voordelen van de elektrische heftruck zijn: geen uitlaatgassen, milieuvriendelijker en ze zijn meestal stiller dan hun tegenhangers met verbrandingsmotoren. Daarnaast heeft de elektrische heftruck vaak lagere operationele kosten op langere termijn. Tel uit je winst!

Bepaal de specificaties die jij belangrijk vindt

Elke heftruck is weer uniek door de verschillende specificaties die elke heftruck heeft. Specificaties als het hefvermogen, hefhoogte, draaicirkel en aandrijving zijn belangrijk om over na te denken en te bepalen wat het beste bij jou past!

De beste heftruck voor je bedrijf te kiezen is dus een belangrijke beslissing die de productiviteit en efficiëntie van je bedrijfsactiviteiten veel kan verbeteren. Door je behoeften te identificeren, het juiste type heftruck te kiezen en de specificaties te overwegen kan jij de juiste heftruck selecteren die perfect past bij de werkzaamheden van je bedrijf. Vergeet niet dat een goede keuze je bedrijf goed doet en de operationele processen zullen verbeteren. Bij Totaallift helpen wij jou graag verder bij het vinden van de juiste heftruck!

EP heftrucks

Bel me terug