Holterman Wapeningsstaal gaat voor 10 volledig elektrische heftrucks van EP Equipment

aflevering Holterman elektrische heftrucks

Holterman Wapeningsstaal B.V. is opgericht in 1987. Gestart in die jaren als vlechtbedrijf met een kleine buigcentrale en sindsdien -door autonome groei en acquisitie- uitgegroeid tot een deskundig, modern en vooruitstrevend wapeningsstaalbedrijf (steel service center), opererend vanuit locaties in Markelo en Hooge Zwaluwe.

Ter uitbreiding van hun wagenpark hebben zij gekozen voor maar liefst 10 elektrische heftrucks van EP Equipment. Hiervoor hebben zij altijd gewerkt met brandstof aangedreven heftrucks maar na veel onderzoek te hebben gedaan én nadat zij de elektrische heftruck op demo hebben kunnen testen was het voor Holterman duidelijk; de nieuwe heftrucks moeten elektrisch zijn.

Waarom  elektrische heftrucks met lithium-ion?

Er is gekozen voor de lithium-ion aangedreven heftrucks van EP Equipment vanwege de duurzaamheid en het gemak.

Elektrische heftrucks leveren over het algemeen betere prestaties dan brandstof aangedreven heftrucks. Dit komt omdat elektrische motoren onmiddellijk kracht leveren, terwijl brandstof aangedreven motoren tijd nodig hebben om op te warmen. Daarnaast kunnen elektrische heftrucks ook sneller accelereren en beter manoeuvreren. Verder zijn ze stiller, hebben minder onderhoud nodig én je hebt geen last van schadelijke uitlaatgassen. Dit maakt elektrische heftrucks beter voor de gezondheid en het milieu.

 

‘’Na diverse investeringen in ons machinepark en o.a. led-verlichting de afgelopen jaren, gaan we wederom een stap verder in het verduurzamen van ons bedrijf.”

”Daarnaast is ook de techniek achter elektrische machines enorm ontwikkeld, dat geldt ook voor de heftrucks van EP. Wij merken dat de heftrucks krachtig werken, snel zijn én de capaciteit hebben om ook zware lading te heffen. Dat, in combinatie met de verdere voordelen van elektrisch rijden, maakt het gebruik van elektrische heftrucks ontzettend interessant voor ons.’’

Aldus Jeanet Jurjens – Hardeman

 

holterman wapeningsstaal nieuwe heftrucks
nieuwe ep heftrucks voor holterman
droneshot holterman nieuwe heftrucks

Voordelen Lithium-Ion accu

Elektrische heftrucks worden vaak aangedreven door loodzuurbatterijen. Zoals hierboven al genoemd; de heftrucks die we aan Holterman hebben mogen leveren zijn voorzien van Lithium-ion accu’s.

Deze accu’s hebben de afgelopen jaren steeds meer terrein gewonnen, gewoonweg omdat er zo veel voordelen aan zitten:

  1. Volledig opladen binnen 2,5 uur
  2. Altijd en overal laden
  3. Tussentijds laden heeft geen negatief effect op de levensduur
  4. Geen onderhoud
  5. Milieuvriendelijk
  6. Lithium-ion batterijen gaan tot wel 5 keer langer mee (t.o.v. loodzuur accu’s)

De accu’s in deze heftrucks zijn ontwikkeld en geproduceerd door EP Equipment zelf. Door alle kennis die zij door de jaren hebben opgedaan zijn dit accu’s van de hoogste kwaliteit!

Deze top kwaliteit heftrucks zijn allround inzetbaar en zullen de dagelijkse werkzaamheden bij Holterman vergemakkelijken.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met ons

Met veel verschillende modellen op voorraad bieden wij voor elke toepassing een EP heftruck. Wil jij meer weten welk model geschikt is voor jou? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met ons of bekijk  het gehele aanbod op onze website!

Bel me terug