Heftruck huren versus kopen, welke optie is interessanter voor jou?

Een heftruck is een handig hulpmiddel in bijvoorbeeld in een magazijn, in de bouw en nog veel meer industrieën. Heftrucks worden voornamelijk ingezet voor het verplaatsen en opbergen van materiaalgoederen. Voordat je een heftruck aanschaft is het wel belangrijk om te bedenken over welke termijn de heftruck wordt ingezet. De overweging om een heftruck te kopen of te huren kan lastig zijn. Daarom wordt in dit artikel aandacht besteed aan de grootste verschillen tussen het kopen en huren van een heftruck.

Kopen: Investering voor de langere termijn

Een heftruck kopen kan een verstandige investering zijn wanneer je deze voor een lange periode zal gaan gebruiken. Het eerste voordeel van kopen is dat je gebruik kan maken van de toegelaten afschrijving op investeringen in machines. Daarnaast zal de heftruck nog waarde hebben als deze vervangen moet worden voor een nieuwere heftruck. Het is wel belangrijk dat er naast het financiële aspect, ook voldoende ruimte is om de heftruck te stallen. Kies je voor een elektrische heftruck? Dan zal je ook ruimte moeten hebben voor een laadplek. Als uw bedrijf zeker weet dat de heftruck intensief en voor een langere tijd gebruikt gaat worden, dan is het kopen van een heftruck de meest interessante optie.

Huren: De korte termijn optie

Indien de heftruck voor een kortere periode wordt gebruikt kan het voordeliger zijn om de heftruck te huren. Denk hierbij aan het uitvallen van een vaste heftruck of de piekopvang in een drukke periode. Om deze tijd te overbruggen is het huren van een heftruck een goede oplossing. Een voordeel van het huren van een heftruck is dat er aan het huren van een heftruck geen onderhoud zit verbonden. Op langere termijn is het huren van heftrucks geen verstandige beslissing, en kan je beter kiezen voor het kopen van een heftruck.

Al met al zit het grootste verschil tussen kopen en huren van heftrucks op de termijn en het gebruik van de heftruck. Ben je een langere tijd een heftruck nodig? Kies dan voor kopen. Heb je moeite om een keuze te maken tussen het kopen van een heftruck of toch te huren? Wij bij Totaallift helpen jou graag verder!

ep heftruck rood

Bel me terug