Een hoogwerker als verdienmodel? Wij leggen je uit hoe dat werkt!

Schilders werken regelmatig op hoogte. Vaak wordt hiervoor een steiger gebruikt of soms zelfs een ladder; dit kan efficiënter én veiliger met een hoogwerker. Zeker in deze tijd waarin het moeilijk is om aan goed personeel te komen.

Hoogwerkers zijn natuurlijk een hele investering, maar wist je dat dit voor veel schilders voordeliger is dan je zou denken? Maar hoe zit dat precies? Wij hebben 6 meest gestelde vragen voorgelegd aan de Sven Wilmink van Totaallift. Sven adviseert bedrijven al jaren in de aanschaf van hoogwerkers en weet hier dus álles van!

Waarom zou ik, als schilder, een hoogwerker aanschaffen? Ik kan er ook gewoon een huren als dat nodig is.

‘’Voor veel ondernemers lijkt het huren van een hoogwerker in de eerste instantie voordeliger: je betaalt alleen op het moment dat je er een nodig hebt. Dit is inderdaad voordeliger als je af en toe een hoogwerker gebruikt. Maar.. huur je een machine vaker dan 2 à 3 keer per maand? Dan is het vaak al voordeliger om zelf de machine aan te schaffen.

‘’Huur je een machine vaker dan 2 à 3 keer per maand? Dan is het vaak al voordeliger om zelf de machine aan te schaffen.‘’

Hoe levert een hoogwerker mij geld op?

‘’Je wilt natuurlijk dat een investering zich terug verdient; een hoogwerker is zo’n investering. Voor de ondernemer kan de hoogwerker op verschillende manieren geld opleveren:

Allereest verdient de machine zich terug doordat je niet iedere keer hoeft te betalen voor de huur ervan, maar en zijn nog meer voordelen:

  • Tijdbesparend: Een hoogwerker bespaart veel tijd. De schilder hoeft geen steigers meer op te bouwen en in die kostbare tijd kan hij/zij doen wat je het liefste doet: schilderen.
  • Effectiever: Je werkt effectiever, sneller én veiliger. Je hebt minder mensen nodig voor een klus, met name op plekken waar je zonder hoogwerker moeilijk bij komt.
  • Huur: Je kunt huur doorberekenen aan de klant voor het inzetten van een hoogwerker.
  • Lichamelijk: Een hoogwerker voorkomst zware werkzaamheden waaronder het op- afbouwen van steigers, en het continu op en neer lopen op een ladder.

Tot slot levert een hoogwerker ook nog geld op als je deze zou willen verkopen. Hoogwerkers hebben namelijk een hoge restwaarde, zelfs na jaren gebruik!’’

Hoe veel kost zo’n hoogwerker nu eigenlijk?

‘’Een hoogwerker kopen is natuurlijk een flinke investering. Maar door gebruik te maken van financial lease, hoef je de aanschafprijs niet in één keer te betalen. Je bent al eigenaar vanaf +- €500,- lease per maand, afhankelijk van de afmeting en toepassingen van een hoogwerker. Voor dit geld kun je de hoogwerker inzetten zo vaak als nodig. Dit is uiteindelijk, vaak voordeliger dan huren!’’

Je hebt het over leasen, maar hoe werkt dat precies?

‘’In 9 van de 10 gevallen wordt een hoogwerker geleased. Dit houdt in dat je over een bepaalde periode, meestal 7 jaar, maandelijks een vast bedrag betaalt. Het is net als een huis, jij bent de eigenaar maar betaald over een (x) aantal jaar de hoogwerker terug.

Is het gebruik van een hoogwerker eigenlijk wel veilig?

”Iedereen begrijpt dat het werken in een hoogwerker risico’s met zich mee brengt. Toch is het, naar mijn inziens, de meest veilige manier van werken op hoogte. Zolang de hoogwerker wordt gebruikt waarvoor deze bedoeld is en op de juiste manier gebruikt wordt. Bij aflevering trainingen we de gebruikers middels een erkende hoogwerker training (IPAF). Op deze manier kan de klant veilig en vertrouwd met de hoogwerker werken.”

En het vervoeren van zo’n hoogwerker, hoe doe ik dat?

Spinhoogwerkers kunnen vervoerd worden op een eigen aanhangwagen. Het is belangrijk om te kijken naar het totaalgewicht van de hoogwerker + aanhangwagen of deze mag getrokken worden door de auto.

Meer weten? Totaallift is totaalleverancier op het gebied van hoogwerkers en heeft als importeur en leverancier van Platform Basket Spinhoogwerkers altijd een grote range (spin)hoogwerkers uit voorraad leverbaar. Het bedrijf staat voor veilig en efficiënt werken op hoogte. Voor meer informatie over hoogwerkers kun je gerust eens contact opnemen met Sven van Totaallift.

Of bekijk hier ons gehele assortiment!

Kom in contact

Wilt u meer weten over deze hoogwerkers?
085 – 006 54 04
Binnendienst@totaallift.nl

Platform Basket hoogwerker

Bel me terug