De verschillende soorten heftruckbanden en hun toepassingen

In een magazijn, loods of werkplaats is de heftruck een essentieel hulpmiddel om goederen te verplaatsen van A naar B. Een belangrijk aspect is de keuze voor banden die onder de heftruck zitten. Voor elke specifieke toepassing is een geschikte band die het beste aansluit. Weet u genoeg over de banden van een heftruck? In dit artikel vertellen wij meer over het aanbod in banden en welke band u het beste kan kiezen per situatie!

Volrubber banden

Volrubber banden, ook wel SE-Banden, bieden een combinatie van de goede eigenschappen massieve- en luchtbanden. Deze band is opgebouwd uit meerdere lagen rubber, waardoor ze zeer stabiel en wendbaar zijn. De volrubber banden zijn ontworpen om duurzaamheid, stabiliteit en een langere levensduur te bieden. Daarnaast zijn ze uitermate geschikt voor verschillende toepassingen in distributiecentra, magazijnen en industriële omgevingen. Kenmerkend voor de volrubberband is het massieve rubber, stabiliteit, geschikt voor binnen werkzaamheden, onderhoudsarm en de non-marking optie.

Totaallift biedt verschillende elektrische heftrucks van EP Equipment aan. De elektrische heftruck van EP Equipment is voorzien van een volrubber band. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden tussen de zwarte en non-marking witte variant. Daarnaast zijn deze banden ‘anti-lek’ banden. Dit type band gaat langer mee, biedt bedrijfszekerheid en is in veel situaties de voor de hand liggende optie.

Luchtbanden

Naast de volrubberband zijn er ook luchtbanden, die gevuld zijn met perslucht. Deze band is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Luchtbanden bieden een goed bestuurderscomfort en het type band is vergelijkbaar met een auto- of vrachtwagen. Door het bandenprofiel is deze band goed inzetbaar in buitengebruik. Het nadeel van de luchtbanden zijn de regelmatige controles of reparaties, omdat deze band wel lek kan gaan. Ook de luchtdruk moet regelmatig gecontroleerd worden.

Massieve banden

De massieve band, ook wel cushionband, is geschikt voor langzaam rijdend intern transport op harde vloeren. Dit type band wordt voornamelijk ingezet voor zware toepassingen. Het voornaamste voordeel van deze volledig rubberen band is dat ze niet lek gaan. Daarnaast heeft deze band een lange levensduur. Het nadeel echter is de schokdemping, dit bieden ze niet of nauwelijks.

Al met al zijn dit veelgebruikte bandentypes voor de heftruck, elk met eigen voor- en nadelen in verschillende situaties. Bent u alsnog opzoek naar advies over de heftruckband of nieuwe heftruck? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder!

banden heftruck

Bel me terug