“De hoogwerker als verdienmodel”

Steeds meer schilderbedrijven, maar ook ZZP’ers schaffen hun eigen hoogwerker aan. Wat is toch de overweging van deze ondernemers om te kiezen voor een eigen hoogwerker? Eigenlijk is het heel simpel, zij gebruiken de hoogwerker als verdienmodel!

Gewijzigde wet- en regelgeving

Een jaar of 5 geleden merkten we als importeur van Platform Basket spinhoogwerkers in Nederland, dat er steeds meer vraag kwam naar verschillende soorten hoogwerkers. Dit had deels te maken met aangescherpte wet- en regelgeving rondom veilig werken op hoogte. Maar ook met het gemak en de efficiëntie van een hoogwerker ten opzichte van het werken met steigers en trappen.

“Wanneer klanten ons voor het eerst bezoeken, zijn dit ook vaak de voordelen die zij aangeven om te bekijken of aanschaf van een eigen hoogwerker interessant voor hen is”, vertelt Jasper Klein Legtenberg verkoopadviseur bij Totaallift.

Aangenaam verrast

De reden dat deze klanten nog niet overgestapt zijn naar een eigen hoogwerker, heeft vaak te maken met het onjuiste beeld dat men heeft bij de hoogte van de investering: “Kun je met je werkzaamheden zo efficiënt werken dat je je kosten terugverdient? “ Klanten zijn altijd weer aangenaam verrast wanneer ik ze vertel dat je de hoogwerker niet als kostenpost moet zien, maar als verdienmodel”, zegt Jasper.

Hoogwerker huren

Als je een hoogwerker niet vaak gebruikt is huren een prima optie. In de praktijk blijkt vaak dat na het huren van een hoogwerker het gemak ervan wordt ervaren en er een bepaald omslagpunt komt, waarbij je jezelf als ondernemer af moet vragen of een hoogwerker in eigen beheer een betere optie is. Vooral omdat je dan te allen tijde je eigen hoogwerker ter beschikking hebt. Daarnaast heb je niet meer te maken met onnodige transportkosten en -tijden, maar vooral ook omdat de hoogwerker op een bepaald moment geld voor je gaat opleveren wanneer je deze slim inzet!

Verdienmodel

Leasen is op dit moment bijzonder aantrekkelijk gezien de lage rentestand. Wij hebben een rekenmodel waarin we onze klanten in één oogopslag kunnen laten zien waar het omslagpunt ligt tussen huren en kopen. Op basis van de gemiddelde dagprijs voor het huren van de meest gangbare 15 & 18 meter spinhoogwerkers, ligt het omslagpunt al bij 2 á 3 dagen huren in de maand. Daarnaast hebben onze hoogwerkers een uitstekende restwaarde en kan er voor verschillende modellen investeringsaftrek worden aangevraagd, waardoor de aanschaf van een eigen hoogwerker bijzonder aantrekkelijk wordt.

Eigen hoogwerker wordt veel vaker ingezet

De ervaring leert dat wanneer je een eigen hoogwerker hebt, deze nog veel vaker gebruikt wordt, dan wanneer je deze steeds moet huren. Het gebruik van een hoogwerker wordt net als bij huur door de eigenaar doorberekend aan zijn klanten, waardoor na het bepaalde omslagpunt, de hoogwerker geld gaat opleveren!

Professionele bedrijfsuitstraling

Het mes snijdt aan 2 kanten, een eigen hoogwerker voorzien van uw bedrijfsnaam straalt professionaliteit uit en levert extra reclame op.

Wij leveren onze hoogwerkers daarbij op een speciaal ontworpen spider aanhanger, waarbij de spinhoogwerker op de aanhanger kan blijven staan en afgestempeld direct inzetbaar is!

Uit voorraad leverbaar

Totaallift is importeur en leverancier van diverse soorten hoogwerkers. Wij hebben altijd een grote range hoogwerkers uit voorraad leverbaar.

Contact:

Laat geen inkomsten meer liggen en laat je daarom geheel vrijblijvend informeren over de mogelijkheden omtrent de aankoop van een eigen hoogwerker. Neem hiervoor contact met ons op per telefoon, mail of bij ons op locatie. De koffie staat voor u klaar!

Frank Boomkamp: “Voorheen ging ik zelf een dag eerder of ’s morgens heel vroeg naar een locatie om steigers op te bouwen, zodat de schilders aan het werk konden. Nu zet ik aan het begin van de werkdag de hoogwerker op de plek en de schilders kunnen direct van start.

Ik spaar minimaal 1 man uit met deze hoogwerker én doordat we veel sneller kunnen werken, omdat we overal goed bij kunnen kan ik meer klanten bedienen dan voorheen in dezelfde tijd.

Kortom ik verdien niet alleen aan de hoogwerker maar ik bespaar ook nog eens veel geld en waar het mij uiteindelijk allemaal om draait: Ik heb nog meer tevreden klanten!”

Boomkamp Schilders Borne is een schildersbedrijf met 14 medewerkers en sinds april 2019 in het bezit van een Platform Basket 18.90 Pro spinhoogwerker

Meer informatie? Bel: +31 (0)547 – 291 291

Vraag vrijblijvend uw offerte aan!


    * Verplicht in te vullen velden

    Bel me terug