De gepatenteerde technologie van AlmaCrawler

Sinds 2013 is AlmaCrawler actief als speler in de sector van hoogwerkers, waarbij de visies van de oprichters worden geïmplementeerd. Door technische expertise te combineren met kennis van de sector, heeft het bedrijf een oplossing ontwikkeld die de normen van de hoogwerker markt heeft beïnvloed. Met een proactieve aanpak en toewijding aan onderzoek en ontwikkeling heeft AlmaCrawler een product ontwikkeld dat interesse heeft gewekt op de wereldmarkt. Dit met een combinatie van prestaties, veiligheid en veelzijdigheid. Lees hier meer over de gepatenteerde technologie, de voordelen en de toepassing.

Het gepatenteerde Bi-leveling-systeem

In 2015 diende AlmaCrawler zijn eerste patent in voor zijn automatische nivelleringssysteem, het ‘bi-leveling-systeem’. Dit is een innovatieve technologie die op hellingen uitzonderlijke prestaties, veiligheid en comfort biedt. Zelfs in de meest veeleisende omstandigheden is het in staat om te nivelleren, door automatisch te compenseren voor de helling dankzij het mechanisme en de eigen software. Na het samenvoegen van de kenmerken en functionaliteiten van dit systeem werd onmiddellijk een aanvraag ingediend voor een internationaal patent. Tegenwoordig wordt het bi-levelingsysteem op de meeste AlmaCrawler machines geïnstalleerd.

bilevelling

Uitgelicht in de technische tekening hierboven is de Bibi-schaarhoogwerker, het eerste product met het gepatenteerde bi-leveling-systeem dat een longitudinale helling van maximaal 20° en een laterale helling van 14° kan compenseren. Dit maakt het comfort, de veiligheid en de productiviteit van de machinist groter.

Alle door AlmaCrawler geproduceerde schaarhoogwerkers die tot de BL-line-categorieën behoren, zijn sinds 2015 uitgerust met het gepatenteerde bi-leveling-systeem. Sinds 2019 is deze technologie ook beschikbaar is op alle modellen van de Multi-Loader rupstransporters in de BL versie.

multiloader bileveling
tekening patent technologie van almacrawler

De voordelen van een gepatenteerd product voor de klant

AlmaCrawler is de grenzen van de technologie blijven verleggen en heeft hele moderne machines ontwikkeld die beschikken over het nieuwste automatische bi-levelingsysteem. Door de aankoop van een gepatenteerd product verzekert AlmaCrawler de klant niet alleen een kwalitatief hoogstaand en uniek product, maar hebben ze ook de garantie te kunnen vertrouwen op serviceondersteuning met veel productkennis en ervaring. Dankzij de combinatie van deze factoren kan elke multiloader met het bi-levelingsysteem van AlmaCrawler voldoen aan de behoeften van gebruikers in verschillende sectoren en de meest uitdagende taken overwinnen.

Maar wat betekent dit voor gebruikers van een AlmaCrawler-product?

Hogere veiligheid : het automatische bi-levelingsysteem zorgt voor stabiliteit, zelfs op hellingen tot 20° in de lengterichting en 14° lateraal. Dit biedt meer veiligheid tijdens het werk.

Verhoogde productiviteit : De machines van AlmaCrawler zijn ontworpen om de gebruikstijden van deze machines te optimaliseren. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het handmatig waterpas stellen van de machine, statisch werken of het laten zakken van het platform voor herpositionering.

Maar wat kunt u met de gepatenteerde technologie doen?

• Mogelijkheid om de machinist te allen tijde op een helling van 0 graden te houden.
• Zorgt ervoor dat u niet constant hoeft te herpositioneren.
• Vermindert stilstand van de machine, waardoor verplaatsen op hoogte mogelijk wordt.
• Vermindert aanzienlijk het risico op ongelukken door de stabiliteit van de machine.

Investeren in research & development is voor AlmaCrawler erg belangrijk. Het heeft altijd betekend dat AlmaCrawler bij elke hoogwerker oplossing voor innovatie en veiligheid heeft gekozen om de markt te voorzien van innovatieve en unieke, maar bovenal veilige producten voor de bestuurder. AlmaCrawler streeft ernaar om de innovaties te beschermen door middel van passende maatregelen bij de relevante autoriteiten om eventuele inbreuken op patenten aan te pakken.

Gepatenteerde technologie

EU- patent nr. EP3177561 B1
Amerikaans octrooi nr. US10399834B2
AU- patentnr. AU2015298492 B2
CA- patentnr. CA2955645 C
RU- patent nr. RU2711828 C2

Lees hier meer over het patent van AlmaCrawler

Ontdek hier enkele machines die het gepatenteerde BI-Leveling systeem bevatten:

Bel me terug