ELEKTRISCHE HEFTRUCKS kopen VAN EP

Sinds 1993 bouwt EP Equipment heftrucks. Het bedrijf is opgericht door oprichter John He. De elektrische heftrucks van EP worden geproduceerd in China en de VS. EP Heeft al meer dan 25 jaar lang ervaring met het produceren van heftrucks. Wilt u een elektrische heftruck kopen bekijk dan onze heftrucks.

WAAR gebruik ik een vorkheftruck voor?

Elektrische heftrucks kun je gebruiken voor meerdere doeleinden. Het gebruik van de machine is afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. Heftrucks worden onder andere gebruikt voor het verplaatsen van zware lasten op verschillende soorten terreinen en industrieën. Daarnaast worden elektrische heftrucks vaak ingezet in magazijnen waar de machine zorgt dat producten/pallets opgestapeld kunnen worden of weggezet in stellingen. Magazijnheftrucks zijn vaak van een kleiner formaat en hebben minder hefcapaciteit.

WAAROM een ELEKTRISCHE HEFTRUCKS KOPEN?

Elektrische heftrucks maken de werkzaamheden eenvoudiger en efficiënter. De flexibiliteit om ladingen te verplaatsen met de laagst mogelijke kosten (per draaiuur). Een hele dag werken met een elektrische heftruck kost minder dan een vergelijkbare heftruck met verbrandingsmotor. Het kan tot wel 60% besparing opleveren! Een elektrische heftruck is prijziger in de aanschaf, alleen bespaar je op jaarlijkse onderhoudskosten en brandstofkosten. Het is de overweging ome en elektrische heftruck te kopen.

Daarnaast produceert EP Equipment Lithium heftrucks welke geen uitlaatgassen uitstoten. Hierdoor mag je met deze heftruck ook binnen manoeuvreren. Een elektrische heftruck in vergelijking met verbrandingsheftruck heeft de laagste kosten per draaiuur. De machine lijkt complexer maar is in werkelijkheid gemakkelijker en minder onderhoud nodig.

Binnen welke indstustrieën worden deze machines ingezet?

Verhuur
In vele industrieën worden heftrucks tijdelijk ingezet en daarom vaak ingehuurd. Deze heftrucks zijn voor een kortere periode nodig (tijdens drukke periodes) en worden daarom ingehuurd. Het voordeel van het huren van een heftruck is dat je geen onderhoudskosten hebt aan de machine. Tevens kun je altijd de juiste machine betreft hefcapaciteit inhuren.

Bouw
Vorkheftrucks zijn een kosteneffectieve manier om een last te vervoeren. Daarom zie je vaak op een bouwplaats een heftruck. Deze machines kunnen lasten verplaatsen en vrachtwagens lossen. De machines zijn makkelijk te gebruiken en breed in te zetten. Sommige elektrische vorkheftrucks zijn gemaakt voor het rijden op ruw terrein.

Magazijn
De grootste toepassing van elektrische vork heftrucks zijn binnen in een magazijn. De machines zijn gemakkelijk te verplaatsen in krappe ruimtes. De heftruck wordt binnen het magazijn voornamelijk ingezet voor het verplaatsen en stapelen van goederen. In krappe magazijnstellingen worden voornamelijk 3-wiel elektrische (lithium) heftrucks ingezet.

HOE ZIT HET MET DE BATTERIJEN?

Al onze heftrucks zijn uitgevoerd met een Li-ION batterij. Deze batterijen hebben vele voordelen ten opzichte van loodzuuraccu’s.

– Geen onderhoud nodig
– Maximale batterijacapaciteit
– Emissievrij
– 100% laden binnen 2,5 uur

Welke elektrische heftruck past bij u?

Elektrische 3- wiel heftruck – Compact en een kleine draaicirkel
Elektrische 4 – wiel heftruck – Krachtig voor binnen en buiten, meer capaciteit

Heftrucks met een aandrijfwiel aan de achterkant zijn compact en gebruiksvriendelijk. Tevens zeer geschikt voor binnen gebruik.

Voorwiel aangedreven heftrucks worden aangedreven op de voorwielen (waar de meeste druk is). Deze heftrucks zijn sterker en hebben meer kracht op bijvoorbeeld hellingen.

Voorwielaangedreven vrachtwagens worden aangedreven op de voorwielen, waar de druk van de lading is. Daarom optimale tractie en kracht wanneer u die nodig heeft. Kan worden gebruikt op hellingen en gladdere vloeren.

Vrachtwagens met enkele aandrijving hebben de aandrijflijn als een dieseltruck, alleen met een elektromotor in plaats van een verbrandingsmotor. Met dual drive heb je het voordeel van een kleinere draaicirkel en een lagere zitpositie. Dual drive biedt over het algemeen ook betere prestaties.


DE JUISTE ELEKTRISCHE HEFTRUCKS KOPEN?

Tot slot zijn heftrucks voor binnen in een magazijn de 3-wiel heftrucks makkelijk te gebruiken. Deze zijn compact en kunnen gemakkelijk in gangpaden manoeuvreren.

Voor de vorkheftruck welke ook buiten wordt ingezet op oneffen oppervlakte kan beter worden gekozen voor de 4 wielige heftruck.

Het verschil in stabiliteit tussen de 3 en 4 wielige heftrucks is nihiel, het grote verschil is dat de 4 wiele machines beter bestemd zijn op oneffen wegen.

EP Equipment

Bel me terug